0 item
SHOPPING CART

Your shopping cart is empty

Continue Shopping
SUBTOTAL $0

Aug 04, 2016
Lirens og ulirens

Lirens og ulirens…blandt cykelryttere er det et hedt emne…blandt sportsfotografer er der også lirens og ulirens….og hvis du synes mine tolv bud er ulirens, så…..det ka’ du selv være….

1)

Blænde 11….har hørt om det…anede ikke det eksisterede, indtil jeg ved en fejl fik drejet den forkerte vej på et af hjulene på kameraet…jeg gispede efter vejret i et kvarter bagefter….men, har jeg forstået det ret: Man tager et billede i København og alt, altså ALT på billedet derfra og til Afrika er skarpt???? Glem det - man bruger fuldt hul - isoler dit hovedmotiv…du har et hovedmotiv på dit billede, ikk???? Alt over 2.8 er NO GO!!!!


2)

Det hedder O-B-J-E-K-T-I-V….det hedder ikke linse…en linse er noget du køber hos bageren eller sætter i øjnene eller har store patter…


3)

Nu vi er ved det…altså O-B-J-E-K-T-I-V….man holder på det med hånden UNDER objektivet…du ved, for at støtte det…smart, ikk???….man holder IKKE på objektivet på oversiden med fire fingre og tommeltotten på undersiden…uanset om du er kåret til verdens bedste fotograf elleve år i træk så er dine billeder DÅRLIGE hvis du holder forkert på objektivet….


4)

Bæltetasker….jamen, altså…hvad HAR I i dem….???? Overlevelsesudstyr….solcreme….et kort over skoven i Hobro….schweizerknive….hør her, vi dækker sport, det er ikke en tre ugers tur til Mount Everest….Beslut dig for hvilket grej du vil bruge INDEN du tager ud på banen og BRUG DET!!! Til nøds kan du smide et stykke kage og en extender i jakkelommen - hvis du sidder og skifter udstyr hele tiden, så forsvinder billederne for næsen af dig….det er eddermame ikke kløgtigt…


5)

Remote udstyr til at betjene et kamera på afstand….for satan, Bobby…det er satanedme smart…med mindre altså at du er rasende vild med at ligge i 94 minutter bag et fodboldmål og fotografere kampen derfra…det ser dumt ud…


6)

Code Replacement…du ANER ikke hvad det er, vel???…jeg kan ikke undvære det….jeg MÅ ha’ det, det gør mit liv perfekt….hvis du ikke ved hvad det er, så ryger du snart ud af listen over folk jeg ka’ li’ ekstra meget…og jeg mener det…


7)

Sort - det skal være sort - dine tasker, dine kameraer, dine jakker, dine handsker, dine stativer, dine huer, dine sokker…ikke dine jeans, de skal være blå….på gammel indiansk betyder jeans blå….


8)

WalkStool….er som udgangspunkt lirens, men kun hvis der er en bande-reklame foran dig…ellers sidder du på din flade røv på græsset til en fodboldkamp og fotograferer derfra…sportsbilleder skal skydes fra så lavt udgangspunkt som muligt…hvis du står op og fotografere til en fodboldkamp, så skal du ikke snakke til mig….mere…overhovedet….nogensinde….


9)

Langskægget….man skal være langskægget til sport…kun hvis det er kvindesport man skal dække, kan der dispenseres til en glatravning….kvindelige fotografer må også gerne være langskægget….


10)

Du må godt bruge betegnelsen ‘fotografiapparat’ om dit kamera - det er sjovt….og viser at du har enoooooormt overskud til en frisk og finurlig bemærkning….hahahaha….jeg griner endnu….


11)

Paraply når det regner - en djævelsk smart opfindelse, men ikke til sport - er du bange for vand, hva????…eller kan dit grej ikke tåle at blive vådt….nåååååååå…….paraply er dumt…du skal slæbe på mere, den blæser væk fra dig, du bøvler med den og den skygger for tilskuerne…tag noget ordentlig tøj på og råb højt: JEG ELSKER REGNVEJR - BILLEDERNE BLIVER VIIIIIIIILDE……


12)

Hvis man er en lirens sportsfotograf så er der undtagelser for alle elleve punkter - find selv ud af i hvilke situationer…..